Alçı Sıva ve Asma Tavan
Asma Tavan Nasıl Yapılır?
Alçı Sıva ve Asma Tavan Asma tavan her ustanın yapabileceği çalışmalar arasında yer almaz. Hem dekorasyon aklı hem de uygulama pratiği gerektirir. Bu nedenle işi iyi bilen profesyonel çalışan bir ekip ile evinize asma tavan çalışmaları yapabilmelisiniz.
Asma tavanlar ülkemizde genellikle alçıpan yardımı ile oluşturulurlar. Uzun ve beceri isteyen bir iş olan asma tavan çalışmalarının modellere göre süresi ve işçilik fiyatları değişir. Alçı Sıva ve Asma Tavan onlarca hatta yüzlerce farklı şekle bürünebilir. Bu odanızın boyutları, şekli gibi bir çok faktöre göre değişim gösterebilir.
Asma tavan yapılırken ilk olarak asma tavan ızgarasını doğru şekilde tasarlamak gerekir. Bu noktada önemli olan oda ölçülerinin doğru alınmasıdır. Hazırlanan ızgaranın monte edilmesi zor bir işlem olabilir. Bu nedenle asma tavan işinde ustalaşmış bir profesyonelle çalışmak doğru olacaktır. Asma tavan için hazırlanmış olan ızgara monte edildikten sonra içerisine gizlenmesi gereken led, spot gibi aksesuarların kurulumu yapılır. En son ise hazırlanıp monte edilen ızgaranın üzerine alçıpandan hazırlanmış levha kapatılarak işlem yapılır.
Belirtmekte fayda var ki bahsettiğimiz yapım aşamaları yapılacak asma tavana göre ufak değişiklikler gösterebilmektedir.
Alçı sıva makine ve elle olmak üzere iki şekilde yapılır. Uygulamaya başlamadan önce beton, bürüt beton üzerindeki bozuklukları çapakları temizlemek gerekir. Sıva yapacağımız yerleri yani yüzeyleri tozdan tutunmayı önleyici durumlardan temizleyin. Kuru ve sıcak yüzeyleri ıslatmak gerekir. Tutunmayı daha kuvvetli hale getirmek için düz yüzerleri tırtıklamak gerekir.
Alçı Sıva Nasıl Yapılır (kuralları)
· Alçı sıva yapılırken aşağıdaki yazılı olan olan kurallara uymak gerekir.
· Harcın hazırlandığı kab ile uygulamada kullandığımız aletler temiz olmalıdır.
· Her klanımdan önce sıva makinesine su alınmalı öncelik makine püskürtme hortumunun içi ve makine tamamen temizlenmelidir.
· Sıcak ve kuru yüzeyler ıslatılmalıdır.
· Pürüzsüzler yüzeyler tutunmayı artırmak için pürüzle dirilmelidir.
· Düzgün olmayan alt katman üzerine dolgu yapılmalıdır.
· Farklı ürünler karıştırmamak gerekir
· Sıva harcında su sıcaklığına dikkat edilmesi gerekir ve temiz su kullanılmalıdır.
· Sıvanın yapılmış olduğu yüzeyin, prizlerin başlamadan önce düzeltme işlemi yapılmış olmalıdır.
· Sıva kalınlığının fazla olması durumunda sıva işlerinin bir gün ara verilerek yapılmalıdır.
· Sıva işleri bittikten sonra aletler temizlenmeli ve alan temizliği yapılmalıdır.
Alçı Sıva ve Asma Tavan, Adana Alçı Sıva ve Asma Tavan